Totale Bikefitting

De Totale Bikefitting begint met een intakegesprek waarin eventueel aanwezige lichamelijke klachten worden besproken, maar ook de doelstellingen die de klant wil bereiken.

Hierna volgt een lichamelijk onderzoek  waarin  de spierlengte en de mobiliteit van verschillende gewrichten wordt gemeten. Ook wordt aandacht besteed aan de stand van de voeten en het bepalen van de positie van het gewricht van de grote teen.

Vervolgens wordt de hielaanslag gemeten met de Shoe Cleat Adjuster voor het correct afstellen van de schoenplaten.

De Statische Meting vormt de basis voor het afstellen van de Position Simulator. De XY-coördinaten bepalen de hoogte van het zadel en de positie van het stuur van de fietser.

Na het instellen van de Postion Simulator wordt begonnen met de pedaalbewegingsanalyse. Het doel hiervan is om te bekijken hoe efficiënt de fietser zijn krachten overbrengt op de pedalen.

In het crankstel bevinden zich meetsensoren die alle krachten registeren die op de pedalen uitgeoefend worden. Het Bikefitting.com  systeem registreert de volgende krachten:

  • PDA 2Totale Power in Watt
  • Power van het linker en rechter been in Watt en percentage.
  • 3D Effectie Force Rate (effectivitiet)
  • Cadance
  • Krachtoverbrenging op het pedaal
  • Breakforce van het been

De pedaalbewegingsanalyse wordt uitgevoerd op drie verschillende belastingniveaus.  Dit om te beoordelen wat de toename in efficiëntie is bij verschillende belastingniveaus.

PDA 1Vervolgens analyseren we de meetgegevens van de pedaalbewegingsanalyse en de daarbij behorende aanbevelingen om de effectiviteit te gaan verbeteren.

Afsluitend wordt de fiets met behulp van de XY-coördinaten afgesteld.

Het doel van de Totale Bikefit is te komen tot een optimale fietshouding waarin de krachten zo efficiënt  mogelijk op de pedalen overgebracht worden.

Duur: 2-2,5 uur

Kosten: €195,- (extra fiets €50,-)

De klant ontvangt na de Totale Bikefit PDF-bestanden met alle meetgegevens.